De familieleden van C.A.M. Siskens en B.Th.M van Heijst

Inhoud

De nakomelingen van:

Johan Suschen

De kwartierstaten van:

F.L.M., H.J.C.M. en C.A.M. Siskens

P.L.M. van Deursen

M.E.F. Schel

B.Th.M. van Heijst

A.W. Fröger

T. Jonkhout

K.J. Bert
  Jongsma - Bodenstaff
  Brüx - Janssen

Markante personen:

Dirk Froger (zilversmid) en Willem Antonie Froger (architect van het Noordzee-kanaal)

Abraham, Gerrit en Johannes Marshoorn: zilversmeden en boekdrukker

Martinus Suskens: "de Dragonder"

Geertruidis Siskens uit GraveFamilienamen

Index van alle personen

Index van personen met foto's
  Familie Pick
  Bronnen

Introduktie

Mijn opa, Fredricus Johannes Siskens (1876-1950), maakte in de oorlogsdagen een eerste begin met de stambomen van de families Siskens en Brux (zijn moeder). Hij schreef dat keurig met potlood op grote vellen papier die gelukkig bewaard zijn gebleven.
Toen mijn vader, Johannes Hendrikus Maria Siskens (1906-1982), met pensioen ging is hij verder gegaan met die stambomen en heeft hij ze zo ver mogelijk uitgewerkt. Daar heb ik hem af en toe bij geholpen. Het was mooi om samen de Doop- en Trouwboeken in het oude Rijksarchief in Utrecht uit te pluizen. En we hadden veel plezier toen we de afkomst van onze familienaam in Stadtlohn (D) vonden.
Daarna heeft vader de kwartierstaten uitgezocht voor zijn zonen en schoondochters. Ook verschillende familietakken en aangetrouwde families heeft hij verder uitgewerkt. Ik zie dit deel van de website daarom als eerbetoon aan zijn vele werk aan de "sibbe".
Om deze familietraditie voort te zetten en uit plezier in de genealogie heb ik op mijn beurt de kwartierstaten van mijn drie schoonkinderen en van twee goede vrienden uitgewerkt.

Via Internet ben ik (weer) in contact gekomen met de familie van Bömmel-Suesken in Stadtlohn (D). Zij vormen de opvolgers van de Duitse tak van de familie Suesken. Door vriendelijke bemiddeling van H. Büssing was het mogelijk de gegevens uit de "Kirchenbücher" van Stadtlohn over te nemen. Hiermee heb ik de Duitse tak van de familie kunnen reconstrueren. Daarbij kwamen personen naar voren die waarschijnlijk het oudste deel van de familie Siskens - Suesken vormen.
Voor de vele Duitse voorouders van mezelf en mijn schoonkinderen ben ik lid geworden van de WGOD en van een aantal Duitse email-groepen die regionale gegevens delen. Met name de hulp vanuit het "Bergisches Land" in de persoon van de heer W. Wicke wil ik hier vermelden.

Om e.e.a. niet verloren te laten gaan en om verbindingen met andere families zichtbaar te maken heb ik zoveel mogelijk gegevens op deze website geplaatst. Vanwege de Wet bescherming persoonsgegevens heb ik (behalve van mijn eigen gezin) geen gegevens opgenomen van levende familieleden. Zoals vereist zijn levende personen volledig onherkenbaar op de website.

Wilt u weten of u verwant bent met een van de vermelde personen neem dan a.u.b. contact met mij op.
Als u aanvullingen of vragen heeft hoor ik graag van u. Ook nadere informatie in de vorm van bijv. foto's, bidprentjes, rouwkaarten, akten (of kopieën daarvan) is altijd van harte welkom.

C.A.M. Siskens


Neem contact op met
info # siskens.demon.nl (vervang # door @)

C.A.M. Siskens

0255 521 240

Naar:
Startpagina genealogie
Toelichting bij de bronnen,    Interpretatie van gegevens
Rangschikking en gebruik van de pagina's 
Uitleg over genealogische termen, tekens en afkortingen
Home
Copyright, Disclaimer en Privacy

Hulp gevraagd: nog gezochte personen en openstaande vragen

Gemaakt 24-10-2023 door C.A.M. Siskens, met Reunion van Leister Productions, Inc.